torsdag 5 mars 2009

En slump?

Följande meddelande nådde nyligen studerande och personal vid ÅA:

Inbjudan till nästa möte om universitetsreformen 13 mars 2009 i Åbo och
Vasa.

Personal och studerande inbjudes att delta i ett informations- och
diskussionsmöte om reformgruppens fortsatta arbete gällande hur Åbo
Akademi kunde omorganiseras fr.o.m. 2010. Mötet äger rum fredagen 13
mars kl. 13.00 i aud. Ringbom, Axelia II i Åbo och videoöverförs till
Akademisalen i Academill, Vasa.

Rektor Jorma Mattinen är på plats och berättar om hur arbetet
fortskrider. Det finns alla möjligheter att ännu påverka. Beslut om
akademins framtida organisation fattas av akademins styrelse i juni 2009.

Man frågar sig om det är ett medvetet val att mötet hålls dels under den undervisningsfria veckan, dels samma dag som den stora demonstrationen i Helsingfors? I vilket fall som helst innebär det att en stor del av dem som kunde tänkas ha åsikter i frågan befinner sig på annan ort. Positivt är ändå att det den här gången handlar om ett informations- och diskussionsmöte, det vill säga inte bara ytterligare ett tillfälle för intresserade att ta del av en färdig presentation.

1 kommentar:

  1. Jå, det är en slump, tror jag. Styrgruppen som planerar ÅA:s förvaltningsreform har ett långt och viktigt möte imorgon (den 10 mars), och efter det har akademistyrelsen sitt möte där vissa strategiska frågor diskuteras på torsdag (den 12 mars). Rektor har säkert velat informera så snart som möjligt om vad som diskuteras vid dessa två möten.

    Det är sant att det finns en hel del kritik som kan framföras angående både universitetsreformen och akademireformen, men om man går för långt och ser konspiration i allt möjligt så tar man också udden av sin egen kritik. Den här tidtabellen har nog ingenting med vare sig undervisningsfria veckan eller demonstrationen att göra. Akademistyrelsens mötesdatum har slagits fast redan före årsskiftet, d.v.s. innan demonstrationerna planerades. Och mötena har planerats in med nästan exakt en månads mellanrum, så det är en slump att det sammanfaller med undervisningsfria veckan.

    SvaraRadera